Bryły
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Obrót wokół przeciwprostokątnej 5cm - STOŻKI zlepione podstawami
trzecia wysokość trójkąta prostokątneg, która będzie teraz promieniem podstawy
P=1/2 *3*4 P=1/2*5*h
h=r=2,4
stożek o l1=4cm i r=2,4cm h1-policzyć z pitagorasa=3,2cm
stożek o l2=3cm i r=2,4cm h2-policzyc z pitagorasa=1,8cm
V=1/3 πr^2 h1+1/3 πr^2 h2
P= πr l1 +πr^2 + πr l2 +πr^2
trzecia wysokość trójkąta prostokątneg, która będzie teraz promieniem podstawy
P=1/2 *3*4 P=1/2*5*h
h=r=2,4
stożek o l1=4cm i r=2,4cm h1-policzyć z pitagorasa=3,2cm
stożek o l2=3cm i r=2,4cm h2-policzyc z pitagorasa=1,8cm
V=1/3 πr^2 h1+1/3 πr^2 h2
P= πr l1 +πr^2 + πr l2 +πr^2