powierzchnia

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
ala1234
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 98
Rejestracja: 10 mar 2010, 14:50

powierzchnia

Post autor: ala1234 »

powierzchnia boczna walca po rozwinieciu jest prostokatem ktrego boki maja dlugosci 6 i 8. promien podstway walca ma dlugosc :

a)3
b)3 lub4
c)4 / pi
d)3/pi lub 4/pi
marcin77
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 387
Rejestracja: 12 gru 2009, 14:45
Lokalizacja: gdzieś nad Bałtykiem
Podziękowania: 1 raz
Otrzymane podziękowania: 36 razy

Post autor: marcin77 »

\(\frac{6}{2 \pi } \vee \frac{8}{2 \pi }\)
odp. d
ODPOWIEDZ