wykres w trójwymiarze

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
konrad00
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 81
Rejestracja: 13 paź 2015, 11:20
Podziękowania: 43 razy
Płeć:

wykres w trójwymiarze

Post autor: konrad00 »

Co to będzie za twór w przestrzeni? Płaszczyzna?
\(x=sin(\omega t+ \frac{ \pi }{6}) + 3\)
\(y=2 \sqrt{2} sin(\omega t+ \frac{ \pi }{6})\)
z=6

Z góry dzięki za pomoc.
kerajs
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 2963
Rejestracja: 14 lis 2016, 14:38
Podziękowania: 33 razy
Otrzymane podziękowania: 1303 razy
Płeć:

Post autor: kerajs »

\(\begin{cases} 2 \le x \le 4 \\ y=2 \sqrt{2}(x-3) \\ z=6 \end{cases}\)
To odcinek o końcach \((2;-2 \sqrt{2};6) \ \ (4;2 \sqrt{2};6)\)
ODPOWIEDZ