Szescian

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
kate84
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 738
Rejestracja: 26 wrz 2015, 23:38
Podziękowania: 258 razy
Otrzymane podziękowania: 2 razy
Płeć:

Szescian

Post autor: kate84 »

Dany jest szescian ABCDEFGH o krawedzi dlugosci 4. Na krawedziach AB CG HE obrano odpowiednio punkty X Y Z takie, AX=2,CY=HZ=1. Oblicz dlugosc najkrotszej lamanej zamknietej przechodzacej przez punkty XYZ i lezacej na powierzchni szescianu.
ODPOWIEDZ