Trójkąt prostokątny

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
grytka
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 12
Rejestracja: 14 lut 2010, 19:16

Trójkąt prostokątny

Post autor: grytka »

Trójkąt prostokątny o przyprostąkatnej3 i 4 cm obraca sie wokół dłuższej przyprostakatnej,oblicz objetosc i pole powierzchni całkowitej powstałej bryły
grytka :)
liliputek1304
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 46
Rejestracja: 04 mar 2010, 21:06
Podziękowania: 2 razy

Post autor: liliputek1304 »

tworzaca=5

v=12pi
p=9pi+15pi=24pi
ODPOWIEDZ