Powierzchnia boczna walca

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
karolcia_16
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 10
Rejestracja: 02 mar 2010, 21:57

Powierzchnia boczna walca

Post autor: karolcia_16 »

Przekroj osiowy walca jest kwadratem o boku dlugosci 6.Powierzchnia boczna tego walca jest rowna
A.36 \pi
B.18 \pi
C.54 \pi
D.72 \pi
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6584
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Post autor: anka »

\(h=6\)
\(r=3\)
i liczysz
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
ODPOWIEDZ