Z drutu o dłuugośći 48 cm wykonano szkielet ostrosłupa czworokątnego prawidłowego o wszystkich krawędziach równej dłuugośći.
Oblicz objętość i pole poowierzchni bocznej tego ostrosłupa.
proszę o pomoc
ostrosłup prawidłowy czworokątny
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Czasem tu bywam
- Posty: 86
- Rejestracja: 07 mar 2009, 12:57
- anka
- Expert
- Posty: 6585
- Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
- Podziękowania: 30 razy
- Otrzymane podziękowania: 1117 razy
- Płeć:
Policz długośc jednej krawędzi a potem
http://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=21&t=7944
http://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=21&t=7944
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.