Prostopadłościan

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
madziusq
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 23
Rejestracja: 15 lut 2010, 18:21

Prostopadłościan

Post autor: madziusq »

Przekątna prostopadłościanu o wymiarach 3x4x12 jaką ma długość????
obliczenia.





Przekątna prostopadłościanu o wymiarach 8x6x5 jaką ma długość????
obliczenia.
Awatar użytkownika
domino21
Expert
Expert
Posty: 3725
Rejestracja: 27 mar 2009, 16:56
Lokalizacja: Skierniewice
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1298 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: domino21 »

1.
\(d=\sqrt{3^2+4^2+12^2}=\sqrt{9+16+144}=\sqrt{169}=13\)

2.
\(d=\sqrt{8^2+6^2+5^2}=\sqrt{64+36+25}=\sqrt{125}=5\sqrt{5}\)
ODPOWIEDZ