Adblock jest włączony: Serwis forum.zadania.info jest utrzymywany z wpływów z reklam (których wcale nie ma tu zbyt dużo). Proszę rozważyć wyłączenie Adblocka na tej stronie.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
Arthe
- Rozkręcam się

- Posty: 41
- Rejestracja: 02 lut 2010, 16:13
Post
autor: Arthe » 07 lut 2010, 16:12
Pole całkowite powierzchni Ppc = 54cm^2
Jaka jest objętość V = ?
Proszę o obliczenia.
-
jola
- Expert

- Posty: 5246
- Rejestracja: 17 lut 2009, 00:02
- Podziękowania: 3 razy
- Otrzymane podziękowania: 1967 razy
- Płeć:
Post
autor: jola » 07 lut 2010, 16:16
czy coś więcej wiadomo o prostopadłościanie ?
-
Arthe
- Rozkręcam się

- Posty: 41
- Rejestracja: 02 lut 2010, 16:13
Post
autor: Arthe » 07 lut 2010, 16:31
tzn. są odpowiedzi a,b,c,d, ale chodzi mi jak to wytłumaczyć bez danych odpowiedzi (9cm 3cm 81cm 27cm) ja wiem że 27cm jest poprawną odpowiedzią, ale chodzi mi jak to zapisać.
-
domino21
- Expert

- Posty: 3725
- Rejestracja: 27 mar 2009, 17:56
- Lokalizacja: Skierniewice
- Podziękowania: 3 razy
- Otrzymane podziękowania: 1298 razy
- Płeć:
Post
autor: domino21 » 07 lut 2010, 16:58
może chodzi o sześcian a nie prostopadłościan??
-
marcin77
- Stały bywalec

- Posty: 387
- Rejestracja: 12 gru 2009, 15:45
- Lokalizacja: gdzieś nad Bałtykiem
- Podziękowania: 1 raz
- Otrzymane podziękowania: 36 razy
Post
autor: marcin77 » 07 lut 2010, 17:02
\(P=6a^2=54cm^2
a=3cm
V=a^3=27cm^3\)
-
Arthe
- Rozkręcam się

- Posty: 41
- Rejestracja: 02 lut 2010, 16:13
Post
autor: Arthe » 07 lut 2010, 17:34
W zadaniu jest właśnie napisane prostopadłościan