siatka sześcianu

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
qest52
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 37
Rejestracja: 06 lut 2009, 16:13

siatka sześcianu

Post autor: qest52 »

[img]- www.bazywiedzy.com/gfx/szescian-siatka.png
[/img] Obwód figury utworzonej z kwadratów jest równy 6 cm. Jakie jest pole tej figury ?
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6587
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Post autor: anka »

\(a=\frac{6}{14}\)
\(P=6\cdot \frac{6}{14}\)
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
ODPOWIEDZ