Zadanie

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
On_18
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 8
Rejestracja: 13 paź 2009, 20:20

Zadanie

Post autor: On_18 »

W kwadracie ABCD punkt E jest srodkiem boku BC, |∠EAB| = alfa. Wynika stad, ze:
a. sinalfa = 0.5 b.sinalfa=√5 podzielic przez 5 c.sin=√6 podz;iec przez 2 d.2/3
agulka
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 418
Rejestracja: 29 wrz 2009, 00:54
Otrzymane podziękowania: 123 razy

Post autor: agulka »

\(\sin\alpha = 0,5\)
Galen
Guru
Guru
Posty: 18457
Rejestracja: 17 sie 2008, 15:23
Podziękowania: 4 razy
Otrzymane podziękowania: 9161 razy

Post autor: Galen »

Niestety błąd
odp.b jest prawdziwa.
oblicz długość AE z tw Pitagorasa.
Wszystko jest trudne,nim stanie się proste.
ODPOWIEDZ