proszę o pomoc z zadaniem ze stereometrii ...

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Awatar użytkownika
maciek1
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 63
Rejestracja: 07 maja 2008, 13:53

Post autor: maciek1 »

TU ?
----------------------
Jeżeli widzisz gdzieś błąd: pisz PM. Dzięki
snufkin_
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 65
Rejestracja: 27 mar 2008, 13:00

Post autor: snufkin_ »

no
Awatar użytkownika
maciek1
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 63
Rejestracja: 07 maja 2008, 13:53

Post autor: maciek1 »

Jak wróce dzis z oral english exam to oblukam dokladnie to zadanie ;)
----------------------
Jeżeli widzisz gdzieś błąd: pisz PM. Dzięki
snufkin_
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 65
Rejestracja: 27 mar 2008, 13:00

Post autor: snufkin_ »

powodzenia
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1853
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

gruszkin15 pisze:(R) W stożek, którego wysokość ma długość H = 12 dm, a promień jego podstawy ma długość R = 4 dm wpisano walec,
o podstawach równoległych do podstawy stożka. Jakie powinny być wymiary walca, aby jego objętość była największa?
http://www.zadania.info/7463453
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1853
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

lukasz_ek pisze:1. Znajdź równanie okręgu stycznego do prostej k: x+y+13=0 i do prostej m: 7x-y-5=0 w punkcie A(1,2)
http://www.zadania.info/1238943
2.Znajdź równanie okręgu przechodzącego przez punkt P(1,2) i stycznego jednocześnie do prostych k: 2x+y=0 i m: 2x+y-20=0.
http://www.zadania.info/7236411
ODPOWIEDZ