Stożek

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
rogalik
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 7
Rejestracja: 24 mar 2009, 20:32

Stożek

Post autor: rogalik »

2)Przekrój osiowy stożka jest równoramiennym trójkątem prostokątnym o polu 18 cm kwadratowych. Oblicz objętość i pole powierzchni całkowitej tego stożka

Rogalik
Awatar użytkownika
mathem47
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 23
Rejestracja: 10 mar 2009, 16:07
Lokalizacja: Bytom
Płeć:

Post autor: mathem47 »

Kat więc rozwarcia stozka =90 stopni.Oznaczmy tworzace stozka przez l,wiec pole przekroju osiowego t pole trojkata prostokatnego =1/2 razy l^2=18 ,, wiec l=6 cm,2r=l.pierw z 2 =6.pierw z 2,wysokosc H= pierw z (l^2-r^2)=3.pierw z 2,to V=pi.r^2.H=18.pi.pierw z 2
A może potrzebujesz fachowych korepetycji z matematyki np do matury itp????Bardzo dobrze tłumacze,fachowo,z uśmiechem.Pozdrawiam z Bytomia.
Awatar użytkownika
mathem47
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 23
Rejestracja: 10 mar 2009, 16:07
Lokalizacja: Bytom
Płeć:

Post autor: mathem47 »

dziekuje???
A może potrzebujesz fachowych korepetycji z matematyki np do matury itp????Bardzo dobrze tłumacze,fachowo,z uśmiechem.Pozdrawiam z Bytomia.
rogalik
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 7
Rejestracja: 24 mar 2009, 20:32

Post autor: rogalik »

witam witam :) ja ślicznie dziękuje !! :):) Z uśmiechem na twarzy :):) bo ja taka radosna dziewczynka jestem :D :):)
Wielkie dzięki :) pozdrawiam.
ODPOWIEDZ