Objętość rowu...

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
jasiekNDP
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 07 kwie 2010, 18:01

Objętość rowu...

Post autor: jasiekNDP »

Przekrój poprzeczny rowu jest trapezem o podstawie 80cm i 150cm, głębokości 180cm i długości 600m. Ile m3 wody i ile l mieści się w pełnym rowie?
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6587
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Post autor: anka »

\(\frac{(8+15) \cdot 18}{2} \cdot 6000\)
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
ODPOWIEDZ