stożek

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
martucha1
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 36
Rejestracja: 11 mar 2010, 15:34

stożek

Post autor: martucha1 »

w czasie prac wykopaliskowych wydobyto 45m^3 ziemi, z ktorej usypano kopiec w kształcie stożka. jego pole podstawy jest równe 54m^2. oblicz wysokosc kopca,pamietając , ze objetośc stożka jest rowna jednej trzeciej iloczynu pola postawy i wysokosci.
mamama
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 55
Rejestracja: 19 sty 2010, 20:32
Otrzymane podziękowania: 5 razy

Post autor: mamama »

V=45=1/3*54*h
h=(45*3)/54
dolicz sobie sama
ODPOWIEDZ