Podobieństwo - pomóżcie to pilne! pliss

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
megi16
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 08 sty 2009, 14:43

Podobieństwo - pomóżcie to pilne! pliss

Post autor: megi16 »

Dany jest trójkąt o wym a=8cm ,b=12cm ,c=16cm.Oblicz obwód trójkata podobnego w skali
a)5
b)1/3
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1859
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

ODPOWIEDZ