Pole kwadratu

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Piks159
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 15
Rejestracja: 28 gru 2020, 01:33

Pole kwadratu

Post autor: Piks159 »

pole kwadratu abcd jest równe 256
Na boku ab wybrano punkt e, taki, że ae= 1/4 ab
pole czworokąta abcd jest równe
a) 96, b) 160, C) 224 , d) 192
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10381 razy
Płeć:

Re: Pole kwadratu

Post autor: eresh »

Piks159 pisze: 28 gru 2020, 02:03 pole kwadratu abcd jest równe 256
Na boku ab wybrano punkt e, taki, że ae= 1/4 ab
pole czworokąta abcd jest równe
a) 96, b) 160, C) 224 , d) 192
ABCD to dany w zadaniu kwadrat, jego pole jest podane w treści
\(P_{ABCD}=256\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
ODPOWIEDZ