A triangle circled around it

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Rebeka
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 09 wrz 2020, 23:03
Płeć:

A triangle circled around it

Post autor: Rebeka »

rump. 1. PointS. is the center of a circle circumscribed by an acute triangle A B C. Prove that the sum of the angle measuresA B S and A CB is equal 90∘.
https://19216801.onl/ https://routerlogin.uno/
rump. 2. The basisA B isosceles triangle A B C has a length 6and shoulder length 5. Calculate the perimeter of a triangle with an area27which is similar to a triangle A B C.
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Re: A triangle circled around it

Post autor: radagast »

Rebeka pisze: 31 paź 2020, 11:19 rump. 1. PointS. is the center of a circle circumscribed by an acute triangle A B C. Prove that the sum of the angle measuresA B S and A CB is equal 90∘.
ScreenHunter_335.jpg
\(x+2 \gamma +x=\pi \So \gamma +x= \frac{ \pi }{2} \)
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Re: A triangle circled around it

Post autor: radagast »

Rebeka pisze: 31 paź 2020, 11:19 rump. 2. The basisA B isosceles triangle A B C has a length 6and shoulder length 5. Calculate the perimeter of a triangle with an area27which is similar to a triangle A B C.
ScreenHunter_336.jpg
ScreenHunter_336.jpg (7.97 KiB) Przejrzano 1081 razy
\(|CH|= \sqrt{25x^2-9x^2}=4x \)
\(27= \frac{6x \cdot 4x}{2} \So x= \frac{3}{2} \)

\(p=2 \cdot 5x+6x=16x=16 \cdot \frac{3}{2} =24\)
ODPOWIEDZ