dowód w trójkącie
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Często tu bywam
- Posty: 171
- Rejestracja: 01 cze 2016, 07:58
- Podziękowania: 14 razy
- Otrzymane podziękowania: 5 razy
dowód w trójkącie
Dany jest trójkat \(ABC\), gdzie kąty \(|\angle ABC|= 30^o,\ |\angle BCA| = 15^o,\) oraz \(M\) jest środkiem odcinka \(\overline{BC}\). Niech \(N \in \overline{BC}\) tak ze \(|NC| = |AB|\). Wykaż że \(\overline{AN}\) jest dwusieczną kąta \(MAC\)
Ostatnio zmieniony 04 cze 2020, 14:26 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawa wiadomości, pora najwyższa pisać w kodzie LaTeX
Powód: poprawa wiadomości, pora najwyższa pisać w kodzie LaTeX