Witam,
może ktoś potrafiłby pomóc z rozwiązaniem dot. jednego kąta. Brakuje mi pomysłu. Wszystkie pozostałe zostały obliczone.
Bieg promienia zaczyna się od dołu, przechodzi przez pręt dając wynik końcowy położenia punktu na poziomej linii. Poniżej załączam zdjęcie jego przebiegu
https://drive.google...zJOOW9mN3pWblFz
Miara kąta biegu promienia lasera
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Expert
- Posty: 6268
- Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1523 razy
- Płeć:
Nie wiadomo o co chodzi, przeczytaj najpierw regulamin zanim zaczniesz postować:
https://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=49&t=12617Re: Miara kąta biegu promienia l
https://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=49&t=12617Re: Miara kąta biegu promienia l
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
mailto: korki_fizyka@tlen.pl