sześciokat foremny

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
inter
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 171
Rejestracja: 01 cze 2016, 07:58
Podziękowania: 14 razy
Otrzymane podziękowania: 5 razy

sześciokat foremny

Post autor: inter »

Dany jest sześciokat foremny ABCDEF. Niech punkt M∊AC oraz N ∊CE tak ze \(\frac{AM}{AC}= \frac{CN}{CE}=x\)
Wyznacz x.
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Re: sześciokat foremny

Post autor: radagast »

inter pisze:Dany jest sześciokat foremny ABCDEF. Niech punkt M∊AC oraz N ∊CE tak ze \(\frac{AM}{AC}= \frac{CN}{CE}=x\)
Wyznacz x.
A ile sobie życzysz (może wynosić \(x\))! Byle nie więcej niż 1 i więcej niż 0.
Sprawdź treść , bo mam podejrzenie, że jest inna.
inter
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 171
Rejestracja: 01 cze 2016, 07:58
Podziękowania: 14 razy
Otrzymane podziękowania: 5 razy

Re: sześciokat foremny

Post autor: inter »

tak ok już wiem co było nie tak
ODPOWIEDZ