czwarokąt wpisany w okrąg

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
celia11
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1860
Rejestracja: 22 lut 2009, 15:26
Podziękowania: 341 razy
Otrzymane podziękowania: 5 razy

czwarokąt wpisany w okrąg

Post autor: celia11 »

proszę o pomoc:

Czy w czworokąt wypukły o podanych kolejnych bokach można wpisać okrąg:

a)

22,11,16,17

b)

\(\sqrt{2}, \ 4- \sqrt{2}, \ 3- \sqrt{2}, \ \frac{1}{ \sqrt{2}+1 }\)

dziękuję
celia11
Fachowiec
Fachowiec
Posty: 1860
Rejestracja: 22 lut 2009, 15:26
Podziękowania: 341 razy
Otrzymane podziękowania: 5 razy

Post autor: celia11 »

Już wiem, przeoczyłam: "kolejnych" i dlatego mi nie wychodziło:)
ODPOWIEDZ