W 2021 będzie realizowana zmieniona forma egzaminu z matematyki
Egzamin maturalny w 2021 r.
Matematyka jako przedmiot obowiązkowy
Czas trwania: 170 minut
Przeprowadzany na podstawie wymagań egzaminacyjnych,
zawierających ograniczony zakres wymagań podstawy programowej
(np. ograniczone wymagania dotyczące funkcji i graniastosłupów,
całkowita redukcja wymagań dotyczących brył obrotowych i wymagań
z IV etapu edukacyjnego dotyczących ostrosłupów).
Za rozwiązanie zadań można uzyskać maksymalnie 45 punktów,
w tym: 28 pkt – zadania zamknięte; 17 pkt – zadania otwarte.
Liczba zadań otwartych: 7 (w latach 2015–2020: 9).
Obowiazuje też inna podstawa programowa.
Warto ja umieścić na stronie portalu, żeby nie wprowadzać uczniów w błąd.
https://cke.gov.pl/images/_EGZAMIN_MATU ... matyka.pdf
Zmiana formy i treści egzaminu maturalnego z matematyki
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Re: Zmiana formy i treści egzaminu maturalnego z matematyki
Przepraszam za blędny link
Podaję link do filmów omawiajacych zmiany
https://www.youtube.com/watch?v=kyG8kdETnC4
https://www.youtube.com/watch?v=omV3OHjjwb8
Podaję link do filmów omawiajacych zmiany
https://www.youtube.com/watch?v=kyG8kdETnC4
https://www.youtube.com/watch?v=omV3OHjjwb8