III próbna matura 2010 z zadania.info - rozszerzenie
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
- supergolonka
- Moderator
- Posty: 1863
- Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
- Otrzymane podziękowania: 29 razy
- Płeć:
- Kontakt:
III próbna matura 2010 z zadania.info - rozszerzenie
Właśnie zamieściliśmy arkusze III próbnej matury.
http://www.zadania.info/n/8727383
Do jutra (21 marca) do godz. 16 wszystkie posty na temat zadań i rozwiązań zadań z tych arkuszy będą usuwane.
Jeżeli macie wątpliwości co do poprawności treści zadań to piszcie na
supergolonkaMALPAzadania.info
W międzyczasie możecie natomiast podać swój orientacyjny wynik w powyższej ankiecie.
Ten temat poświęcony jest poziomowi rozszerzonemu!
Temat poziomu podstawowego
http://www.zadania.info/n/8727383
Do jutra (21 marca) do godz. 16 wszystkie posty na temat zadań i rozwiązań zadań z tych arkuszy będą usuwane.
Jeżeli macie wątpliwości co do poprawności treści zadań to piszcie na
supergolonkaMALPAzadania.info
W międzyczasie możecie natomiast podać swój orientacyjny wynik w powyższej ankiecie.
Ten temat poświęcony jest poziomowi rozszerzonemu!
Temat poziomu podstawowego
-
- Witam na forum
- Posty: 4
- Rejestracja: 07 mar 2010, 16:00
- supergolonka
- Moderator
- Posty: 1863
- Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
- Otrzymane podziękowania: 29 razy
- Płeć:
- Kontakt:
- supergolonka
- Moderator
- Posty: 1863
- Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
- Otrzymane podziękowania: 29 razy
- Płeć:
- Kontakt:
-
- Stały bywalec
- Posty: 275
- Rejestracja: 26 sty 2010, 23:22
- Podziękowania: 1 raz
- Otrzymane podziękowania: 4 razy
W odp do zad. 2 chyba wkradł się błąd. Mi wyszło :
\(x= \frac{1}{4}\)
\(y= \frac{9}{8}\)
W ostatnim kroku, jest \(x = -\frac{2}{3} \cdot y +1 \Leftrightarrow x= \frac{5}{2}\)
a powinno być \(x = -\frac{2}{3} \cdot \frac{9}{8} +1 \Leftrightarrow x= - \frac{3}{4} +1 \Leftrightarrow x= \frac{1}{4}\)
Ogólnie matura była ciężka. Do zadania z kulami potrzebna była niezła wyobraźnia przestrzenna . Ale 40 pkt nazbierałem, więc jestem dosyć zadowolony.
\(x= \frac{1}{4}\)
\(y= \frac{9}{8}\)
W ostatnim kroku, jest \(x = -\frac{2}{3} \cdot y +1 \Leftrightarrow x= \frac{5}{2}\)
a powinno być \(x = -\frac{2}{3} \cdot \frac{9}{8} +1 \Leftrightarrow x= - \frac{3}{4} +1 \Leftrightarrow x= \frac{1}{4}\)
Ogólnie matura była ciężka. Do zadania z kulami potrzebna była niezła wyobraźnia przestrzenna . Ale 40 pkt nazbierałem, więc jestem dosyć zadowolony.
- supergolonka
- Moderator
- Posty: 1863
- Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
- Otrzymane podziękowania: 29 razy
- Płeć:
- Kontakt:
-
- Witam na forum
- Posty: 3
- Rejestracja: 07 mar 2010, 16:46