II próbna matura 2010 z zadania.info - rozszerzenie

O wszystkim, co jest związane z maturą, linki do zadań, komentarze i inne przemyślenia.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij

Liczba punktów - poziom rozszerzony

0-10
0
Brak głosów
11-15
0
Brak głosów
16-20
3
12%
21-25
2
8%
26-30
1
4%
31-35
5
20%
36-40
5
20%
41-45
6
24%
46-50
3
12%
 
Liczba głosów: 25

lukasz091
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 29
Rejestracja: 21 mar 2009, 22:05

Post autor: lukasz091 »

Kurde , liczyłem na to, że poszła trochę lepiej. Trudno. Po tych maturach z zadania.info przynajmniej jest mobilizacja do nauki :)
Svanar
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 23
Rejestracja: 31 sty 2010, 18:55

Post autor: Svanar »

Też uważam, że ta, matura była trudniejsza od poprzedniej :P Ale liczę na trochę łatwiejsze zadania w maju :D
Marl
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 4
Rejestracja: 08 mar 2010, 17:23

Post autor: Marl »

Bardzo ciekawe zadania. Dla ambitnych. Chociaż poszła ta matura poszła mi średnio, to jestem zadowolony.Myśle ze po takie serri matur z zadania.info w maju moge liczyć na dobry wynik. pozdro
bolc
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 275
Rejestracja: 26 sty 2010, 23:22
Podziękowania: 1 raz
Otrzymane podziękowania: 4 razy

Post autor: bolc »

Moim zdaniem to bez znaczenia, czy w maju będzie prostsza czy nie, bo najlepsi zawsze będą mieć wysokie wyniki, a reszta ludzi to jak będzie łatwa matura = będą mieć dobre wyniki, jak będzie trudna to będą mieć słabe, więc zależnie od poziomu matury będą się zmieniać progi punktowe na studia. Matura trudna = pójdą w dół, matura łatwa = pójdą w górę. W każdym razie, maturki z zadania.info stoją na bardzo dobrym poziomie i pozwolą świetnie przygotować się do prawdziwej matury, bez znaczenia czy będzie ona trudna czy łatwa ;-).
disasterMan
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 07 mar 2010, 16:46

Post autor: disasterMan »

Zadanie 8, czy Wam również się wydaje, że jednak rozwiązanie jest złe? (pomijam samo kropnięcie się o jedno zero na samym końcu)

Brakuje mi tam zdarzenia, kiedy mamy jedną 2zł, jedną 1zł, osiem 50gr i kiedy mamy jedną 2zł, dwie 1zł i siedem 50gr. Aczkolwiek mogę się mylić. (zgłosiłem to w obiekcjach, ale wiadomo, że admin może czasami później odpowiedzieć niż userzy (; )
bolc
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 275
Rejestracja: 26 sty 2010, 23:22
Podziękowania: 1 raz
Otrzymane podziękowania: 4 razy

Post autor: bolc »

Ja policzyłem prawdopodobieństwo wylosowania mniej niż 10 zł, a potem prawdopodobieństwo do tego zdarzenia przeciwne i wyszło mi 0,983.
disasterMan
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 07 mar 2010, 16:46

Post autor: disasterMan »

Potwierdzam, to samo.
fivi91
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 17
Rejestracja: 09 lis 2009, 21:57

Post autor: fivi91 »

Hmm.. a tak ogólnie sprawdzał ktoś może, na ile osoby piszące tu matury próbne potem piszą oficjalną w maju?
Zastanawiam się, o ile mogą podskoczyć moje notowania na majowej maturze jeśli tu np. uzyskuje 70%?
bolc
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 275
Rejestracja: 26 sty 2010, 23:22
Podziękowania: 1 raz
Otrzymane podziękowania: 4 razy

Post autor: bolc »

W tym roku nie wiadomo czy podskoczą, bo ogólnie ta matura z matematyki rozszerzona to teraz jedna wielka niewiadoma :P... Jedni straszą, że będzie bardzo trudna inni, że taka jak zwykle, więc tak naprawdę nie ma co liczyć na coś, tylko pracować, pracować, pracować a wtedy notowania będą na pewno zadowalające ;-).
Awatar użytkownika
sarni20
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 124
Rejestracja: 11 mar 2010, 16:26
Lokalizacja: Tuchola/Gdańsk
Otrzymane podziękowania: 41 razy
Płeć:

Post autor: sarni20 »

chodzę do drugiej Lo i z rozszerzenie jest dla mnie trudne ; /, podstawę robię bez problemu
ODPOWIEDZ