Próbna matura - marzec 2008

O wszystkim, co jest związane z maturą, linki do zadań, komentarze i inne przemyślenia.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
ebi1989
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 11 mar 2008, 18:36

Post autor: ebi1989 »

A propo zadania 3 z CKE... W tym zadaniu m=0 i m=1, nam juz oddali maturki i taka była odpowiedź... Nie wiem z kąd bierzecie te wymysły o tym, że x=1 nie jest jedynym pierwiastkiem równania...
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1853
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

ebi1989 pisze:A propo zadania 3 z CKE... W tym zadaniu m=0 i m=1, nam juz oddali maturki i taka była odpowiedź... Nie wiem z kąd bierzecie te wymysły o tym, że x=1 nie jest jedynym pierwiastkiem równania...
Jeżeli chodzi o to zadanie:
http://www.zadania.info/3037358

to poprawna odpowiedz to m=0. Dlaczego? - przeczytaj rozwiązanie.

Dlaczego ktoś wam to źle sprawdził? - mnie o to nie pytaj.
jordan
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 8
Rejestracja: 08 mar 2008, 13:28

Post autor: jordan »

pisze sie "skąd" nie "z kąd" wtf ? I racja że x=1 nie jest jedynym pierwiastkiem równania, przeczytaj to uważnie jeszcze raz sam sie na to nabrałem rozwiązując drugi zestaw.
anoolka1989
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 13 mar 2008, 19:28

Post autor: anoolka1989 »

w zupełności sie z toba zgadzam:D ja tam az tak bardzo sie tej matury nie obawiam, ale naprawde niema porownania miedzy operonem a tym zestawem 2 z cke. ale najwiekszym zaskoczeniem byl dla mnei zestaw 1 pisalam go dzis...to byla tragedia....zadania sa naprawde zupelnie inne...mam nadzieje ze na tej wlasciwej takiego "Cudu" nie bedzie:D:D
NieznanaOna
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 13 mar 2008, 22:31

Post autor: NieznanaOna »

Czy w zadaniu nr. 9615259nie ma błędu? Taki drobny: 400+600+800+2*700 to jest 3200 chyba ;P
ten zestaw mnie powalił, ten drugi z podstawowej był łatwiejszy....
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1853
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

NieznanaOna pisze:Czy w zadaniu nr. 9615259nie ma błędu? Taki drobny: 400+600+800+2*700 to jest 3200 chyba ;P
ten zestaw mnie powalił, ten drugi z podstawowej był łatwiejszy....
Wynik jest dobry, ale rzeczywiście w jednym miejscu było 2400 zamiast 3200.
Wielkie dzięki
Awatar użytkownika
robbo
Administrator
Posty: 235
Rejestracja: 06 mar 2008, 09:32
Podziękowania: 1 raz
Otrzymane podziękowania: 3 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: robbo »

Tu są oryginalne arkusze i schematy rozwiązań.
http://www.zadania.info/d10
ODPOWIEDZ