IX próbna matura 2016?
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
- supergolonka
- Moderator
- Otrzymane podziękowania: 29 razy
-
- Expert
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1544 razy
Ostatnie dni przed maturę lepiej odpocząć, zrelaksować się, zająć się czymś innym, pójść na majówkę itp.
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
-
- Czasem tu bywam
- Podziękowania: 14 razy
- Otrzymane podziękowania: 19 razy
Co roku jest tak samo, część uczniów nie chce matematyki w ostatnich dniach, ale są i tacy, którzy wolą się uczyć do ostatniej chwili, tzn może nie uczyć, tylko robić arkusze, i potem na maturę idą z rozpędu...
Większość faktycznie, matmy już nie chce, co nie znaczy, ze się relaksują na majówkach, kiedyś te lektury na polski trzeba w końcu przeczytać
Powodzenia wszystkim maturzystom życzę!
Większość faktycznie, matmy już nie chce, co nie znaczy, ze się relaksują na majówkach, kiedyś te lektury na polski trzeba w końcu przeczytać
Powodzenia wszystkim maturzystom życzę!
-
- Witam na forum
To chyba ja jestem takim uczniem. Mam wrażenie że jak przestanę robić matmę to przystopuję i gorzej mi pójdzie. No ale jeszcze troszkę troszkę ponad tydzień do 9.
W sumie to czy chcę czy nie chcę to robię - ja ją po prostu lubię
W sumie to czy chcę czy nie chcę to robię - ja ją po prostu lubię
-
- Expert
- Podziękowania: 83 razy
- Otrzymane podziękowania: 1544 razy
@beata1111 lektury zwykle czyta się po maturze albo wcale
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
-
- Czasem tu bywam
- Podziękowania: 14 razy
- Otrzymane podziękowania: 19 razy
Źle się wyraziłam, moi maturzyści od kilku dni czytają intensywnie nie lektury, ale streszczenia, i niestety, u większości jest to chyba pierwszy i ostatni kontakt z klasyczną literaturą. Ciekawe, czy można spotkać jeszcze młodych ludzi, którzy z własnej woli sięgają po książki bardziej ambitne niż jakieś "Pamiętniki wampirów", czy jak to się tam nazywa.... Zresztą, matematyki też uczą się, bo muszą, zdać maturę, zaliczyć i zapomnieć, prawie na każdej lekcji wysłuchuję narzekań w stylu "po co mi ta matma w życiu???"