V próbna matura 2015 z zadania.info

O wszystkim, co jest związane z maturą, linki do zadań, komentarze i inne przemyślenia.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij

V próbna matura była:

Podstawa - łatwa
1
4%
Podstawa - normalna
4
17%
Podstawa - trudna
3
13%
Rozszerzenie - łatwa
1
4%
Rozszerzenie - normalna
6
26%
Rozszerzenie - trudna
8
35%
 
Liczba głosów: 23

πter
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 38
Rejestracja: 11 kwie 2015, 15:41
Lokalizacja: Łącko/Kraków
Podziękowania: 10 razy
Otrzymane podziękowania: 3 razy
Płeć:

Post autor: πter »

Dosyć trudny arkusz.
Awatar użytkownika
gimphelp
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 57
Rejestracja: 11 gru 2014, 18:52
Podziękowania: 8 razy
Otrzymane podziękowania: 6 razy

Post autor: gimphelp »

W 14. zadaniu w arkuszu rozszerzonym dla liceum jest błąd w odpowiedziach. Wartość maksymalna będzie wynosiła \(f_{max}(x)=f( \frac{\pi}{3}) =8\frac{3}{16}\) a nie \(f(0)\) - tak, jak jest w odpowiedzi.
~ Ama Nos et Vale

///Khan.
Awatar użytkownika
robbo
Administrator
Posty: 235
Rejestracja: 06 mar 2008, 09:32
Podziękowania: 1 raz
Otrzymane podziękowania: 3 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: robbo »

Jest dobrze. Wartość największa jest, gdy \(\cos x=0\).
ODPOWIEDZ