V próbna matura 2015 z zadania.info
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
- supergolonka
- Moderator
- Posty: 1863
- Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
- Otrzymane podziękowania: 29 razy
- Płeć:
- Kontakt:
V próbna matura 2015 z zadania.info
Właśnie zamieściliśmy arkusze V próbnej matury.
http://www.zadania.info/n/5533457
Do jutra (29 marca) do godz. 16 wszystkie posty na temat zadań i rozwiązań zadań z tych arkuszy będą usuwane.
Jeżeli macie wątpliwości co do poprawności treści zadań to piszcie na
supergolonkaMALPAzadania.info
http://www.zadania.info/n/5533457
Do jutra (29 marca) do godz. 16 wszystkie posty na temat zadań i rozwiązań zadań z tych arkuszy będą usuwane.
Jeżeli macie wątpliwości co do poprawności treści zadań to piszcie na
supergolonkaMALPAzadania.info
Re: V próbna matura 2015 z zadania.info
Witam!
Mam pytanie: czy w Waszym odczuciu prezentowane przez Was próne matury są nieco trudniejsze niż ta przewidywana w maju? Niektóre zadania są naprawdę na wysokim poziomie, stąd moje pytanie
Mam pytanie: czy w Waszym odczuciu prezentowane przez Was próne matury są nieco trudniejsze niż ta przewidywana w maju? Niektóre zadania są naprawdę na wysokim poziomie, stąd moje pytanie
- supergolonka
- Moderator
- Posty: 1863
- Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
- Otrzymane podziękowania: 29 razy
- Płeć:
- Kontakt:
- supergolonka
- Moderator
- Posty: 1863
- Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
- Otrzymane podziękowania: 29 razy
- Płeć:
- Kontakt:
Jesteście pewni, ze rozwiązanie do 17 jest ok.?
Wyliczam długość r z pola.
P=abc/4R
P=360/4R=90/R=3 \sqrt{91}
R=30/ \sqrt{91}
No i całkowicie inne obliczenia wychodzą
Przepraszam, ze to brzydko wygląda, ale jeszcze tego nie opanowałem, a śpiesze się do kościoła
Mam nadzieję, że mnie zrozumiecie i przepraszam
Wyliczam długość r z pola.
P=abc/4R
P=360/4R=90/R=3 \sqrt{91}
R=30/ \sqrt{91}
No i całkowicie inne obliczenia wychodzą
Przepraszam, ze to brzydko wygląda, ale jeszcze tego nie opanowałem, a śpiesze się do kościoła
Mam nadzieję, że mnie zrozumiecie i przepraszam
-
- Dopiero zaczynam
- Posty: 16
- Rejestracja: 03 mar 2015, 20:49
- Podziękowania: 2 razy
- Płeć:
-
- Dopiero zaczynam
- Posty: 16
- Rejestracja: 03 mar 2015, 20:49
- Podziękowania: 2 razy
- Płeć:
To jest stosunek długości boków.
Nie jest to ładnie wytłumaczone(moim zdaniem). Prościej można także prawdopodobieństwo rozpykać
Wydaje mi się że u mnie jest ładnie widoczne.
http://i57.tinypic.com/novpy0.jpg
Nie jest to ładnie wytłumaczone(moim zdaniem). Prościej można także prawdopodobieństwo rozpykać
Wydaje mi się że u mnie jest ładnie widoczne.
http://i57.tinypic.com/novpy0.jpg
- supergolonka
- Moderator
- Posty: 1863
- Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
- Otrzymane podziękowania: 29 razy
- Płeć:
- Kontakt:
Chodzi o to, że jak punkt dzieli odcinek w stosunku np. 3:5, to krótsza część stanowi 3/(3+5) całego odcinka, a dłuższa 5/(3+5). Rozpisałem to trochę dokładniej w rozwiązaniu.pandoktor1 pisze:O co chodzi z zadaniem 13? Tam pole trójkata AML jest liczone z k/(k+1) coś takiego wiem że to z założenia, ale jak to zostało wyciągnięte?
-
- Dopiero zaczynam
- Posty: 16
- Rejestracja: 03 mar 2015, 20:49
- Podziękowania: 2 razy
- Płeć:
zad 21 z V zestawu podstawowego
Iloraz q jest ujemny, wiec iloraz dwa razy wiekszy nie moze byc 2q
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- supergolonka
- Moderator
- Posty: 1863
- Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
- Otrzymane podziękowania: 29 razy
- Płeć:
- Kontakt: