Matematyka Roz 2012
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Re: Matematyka Roz 2012
Właśnie nie, w porównaniu z poprzednimi, szczególnie dwoma nie było banalne, przejrzyj sobie je jeszcze raz.
Re:
Zrobiłem dokładnie tak samo. A taki zadowolony byłem, że kombinatorykę zrobiłem, z której jestem nogakamil13151 pisze:Był banał jak nie wiem co, niestety zapomniałem że 2*6 to też 12 i rozpatrzyłem 2 z 3 możliwości, ehh ... ile mogę za to stracić?
Re: Matematyka Roz 2012
w zad z parametrem dałem tylko pierwiastek z 14 dopeiro jak wyszedlem zaczaiłem ze, przecież ma być jeszcze ujemny "m',
a w zad z tym z PQ^2, coś powaliłem strasznie obiczenia bo wyszly dziwne liczby, tylko ze tam chyba najmniejsza i największa wartość nei była dla -1 i 7 tylko najmniejsza w innym pkt ??
a w zad z tym z PQ^2, coś powaliłem strasznie obiczenia bo wyszly dziwne liczby, tylko ze tam chyba najmniejsza i największa wartość nei była dla -1 i 7 tylko najmniejsza w innym pkt ??
Re: Matematyka Roz 2012
W porównaniu z tymi arkuszami z zadania info to niebo a ziemie. Elegancko poszło To teraz tylko ten nieszczęsny polski ustny
-
- Rozkręcam się
- Posty: 38
- Rejestracja: 04 mar 2012, 20:17
- Podziękowania: 2 razy
- Otrzymane podziękowania: 3 razy
- Płeć:
Re: Matematyka Roz 2012
lukac:
\((x_1)^4+(x_2)^4=((x_1)^2+(x_2)^2)^2-2((x_1)(x_2))^2=(((x_1)+(x_2))^2-2(x_1)(x_2))^2-2((x_1)(x_2))^2\)
\((x_1)^4+(x_2)^4=((x_1)^2+(x_2)^2)^2-2((x_1)(x_2))^2=(((x_1)+(x_2))^2-2(x_1)(x_2))^2-2((x_1)(x_2))^2\)
Ostatnio zmieniony 09 maja 2012, 13:46 przez pwc, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Dopiero zaczynam
- Posty: 25
- Rejestracja: 06 maja 2012, 16:16
- Otrzymane podziękowania: 7 razy
- Płeć:
Re: Matematyka Roz 2012
W ciągach trzeba było zrobić 3 równania
\(\begin{cases} b^{2} = a \cdot c
b + 8 = \frac{a+c}{2}
\left( b + 8\right)^{2} = a \cdot \left( c + 64\right)
\end{cases}\)
\(\begin{cases} b^{2} = a \cdot c
b + 8 = \frac{a+c}{2}
\left( b + 8\right)^{2} = a \cdot \left( c + 64\right)
\end{cases}\)