Matematyka Roz 2012
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
- kamil13151
- Fachowiec
- Posty: 1528
- Rejestracja: 14 kwie 2011, 19:31
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękowania: 170 razy
- Otrzymane podziękowania: 502 razy
- Płeć:
1.\(-1, 0, 1, 2\)
2. \(x \in 2k \pi \vee x \in \frac{ \pi }{3} + 2k \pi \vee x \in -\frac{ \pi }{3} +2k \pi\)
3.\(x \in (- \infty , 0> \cup <1, \infty )\)
4. \(m = \sqrt{14} \vee m = - \sqrt{14}\)
5. maksimum \(m= -1\) wówczas funkcja =\(651,25\)
minimum \(m=7\) wówczas funkcja = \(511,25\)
6. [dowód] Wykazać gdy \(a + b \ge 0\)
7. \(4, 12, 36 \vee \frac{4}{9} , -\frac{20}{9} , \frac{100}{9}\)
8. \(280\) kombinacji
9. \(\frac{ab ^{3} }{2a ^{2} + 2b ^{2} }\)
10. Objętość:\(1760 \sqrt{210}\)
11. [dowód] prawdopodobieństwo[/quote]
2. \(x \in 2k \pi \vee x \in \frac{ \pi }{3} + 2k \pi \vee x \in -\frac{ \pi }{3} +2k \pi\)
3.\(x \in (- \infty , 0> \cup <1, \infty )\)
4. \(m = \sqrt{14} \vee m = - \sqrt{14}\)
5. maksimum \(m= -1\) wówczas funkcja =\(651,25\)
minimum \(m=7\) wówczas funkcja = \(511,25\)
6. [dowód] Wykazać gdy \(a + b \ge 0\)
7. \(4, 12, 36 \vee \frac{4}{9} , -\frac{20}{9} , \frac{100}{9}\)
8. \(280\) kombinacji
9. \(\frac{ab ^{3} }{2a ^{2} + 2b ^{2} }\)
10. Objętość:\(1760 \sqrt{210}\)
11. [dowód] prawdopodobieństwo[/quote]
-
- Fachowiec
- Posty: 936
- Rejestracja: 07 maja 2009, 20:52
- Podziękowania: 268 razy
- Otrzymane podziękowania: 189 razy
- Płeć:
Re:
rozumiem, rozumiem. tylko moim zdaniem nie była aż taka "zaje"prosta. moim zdaniem np w porównaniu do operonu z tego roku była trudniejsza.Lisu pisze:@wsl1993_ "śmiech na sali" w sensie ze taka prosta, nie wiem czy zrozumiales
\(\ge\)Pomogłem? Kliknij ł\(\alpha\)pkę w górę! \(\le\)
- kamil13151
- Fachowiec
- Posty: 1528
- Rejestracja: 14 kwie 2011, 19:31
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękowania: 170 razy
- Otrzymane podziękowania: 502 razy
- Płeć:
-
- Fachowiec
- Posty: 936
- Rejestracja: 07 maja 2009, 20:52
- Podziękowania: 268 razy
- Otrzymane podziękowania: 189 razy
- Płeć:
Re:
wydaje mi sie że 2 pkty. jeden za metodę obliczenia tego wariantu i jeden za pełną odpowiedźkamil13151 pisze:Był banał jak nie wiem co, niestety zapomniałem że 2*6 to też 12 i rozpatrzyłem 2 z 3 możliwości, ehh ... ile mogę za to stracić?
\(\ge\)Pomogłem? Kliknij ł\(\alpha\)pkę w górę! \(\le\)
-
- Stały bywalec
- Posty: 571
- Rejestracja: 03 gru 2011, 10:43
- Podziękowania: 388 razy
- Otrzymane podziękowania: 7 razy
- Płeć:
A czy dostane w ogole jakis punkt za zadanie 4 jak probowalem rozwiazac w taki sposob ? :
Pierw policzylem ta delte i zaznaczylem przedzial kiedy ma 2 pierwiastki, a nastepnie zamiast \(({x_1}^2+{x_2}^2)^2 - 2{x_1}^2{x_2}^2\) rozlozylem te 4 potegi i dostal troche dosc kosmiczne rownanie i niestety gdzies tam pozniej blad popelnilem i nie doprowadzilem tego do konca ? Reszta wyniki tak jak podal Kamil.
Pierw policzylem ta delte i zaznaczylem przedzial kiedy ma 2 pierwiastki, a nastepnie zamiast \(({x_1}^2+{x_2}^2)^2 - 2{x_1}^2{x_2}^2\) rozlozylem te 4 potegi i dostal troche dosc kosmiczne rownanie i niestety gdzies tam pozniej blad popelnilem i nie doprowadzilem tego do konca ? Reszta wyniki tak jak podal Kamil.
- kamil13151
- Fachowiec
- Posty: 1528
- Rejestracja: 14 kwie 2011, 19:31
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękowania: 170 razy
- Otrzymane podziękowania: 502 razy
- Płeć:
Re: Matematyka Roz 2012
1 - wyszło, 2- tylko jeden z 3 wyników jest zły ,3 - wyszło, 4 - nie doszedłem do rozwiązania, ale większość zadania poszła, 5- wyszło, 6- chyba, chyba 7- tylko jeden przypadek rozpatrzyłem :/, 8 - wyszło mi jakoś dużo, 9, 10 - jakoś inaczej mi wyszło, 11- dowód, więc nie wiem czy dobrze wykazałem.
W mojej opinii rozszerzenie nie było proste
W mojej opinii rozszerzenie nie było proste