VIII próbna matura 2009 z www.zadania.info
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
maturka generalnie łatwa, na początku zadania wydają się trudne, ale z upływem czasu jakoś to idzie
mam tylko wątpliwości co do zadania nr 10b
co z parą liczb np m=1 n=-2?
za a podstawiam np. 4(dla łatwiejszego liczenia), równanie ma postać
x^2-8x+6
m>n (1>-2)
f(-m^2)=f(-1)=15
f(-n^2)=f(-4)=54
f(-n^2)>f(-m^2)
ktoś mi wytłumaczy gdzie w rozumowaniu mam błąd?
mam tylko wątpliwości co do zadania nr 10b
co z parą liczb np m=1 n=-2?
za a podstawiam np. 4(dla łatwiejszego liczenia), równanie ma postać
x^2-8x+6
m>n (1>-2)
f(-m^2)=f(-1)=15
f(-n^2)=f(-4)=54
f(-n^2)>f(-m^2)
ktoś mi wytłumaczy gdzie w rozumowaniu mam błąd?
- supergolonka
- Moderator
- Posty: 1863
- Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
- Otrzymane podziękowania: 29 razy
- Płeć:
- Kontakt: