IV próbna matura 2009 z www.zadania.info

O wszystkim, co jest związane z maturą, linki do zadań, komentarze i inne przemyślenia.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
drab
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 29 mar 2009, 16:16

Post autor: drab »

No wlasnie z tego rownania wychodzi ze x = 1.75 czyli CD = 1.75 0o Chyba jestem na prawde zmeczony albo czegoś nie zauważam...
eax
Rozkręcam się
Rozkręcam się
Posty: 31
Rejestracja: 29 mar 2009, 11:44

Post autor: eax »

No i to jest poprawna odpowiedź.
drab
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 5
Rejestracja: 29 mar 2009, 16:16

Post autor: drab »

O boże... lol źle na odpowiedzi patrzylem... Wszedzie wynik 6.25 a tam jest jeszcze linijka z odejmowaniem jedna na koncu. No cóż :shock:
mlody
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 13 kwie 2009, 15:44

Post autor: mlody »

jestem tu nowy i może mi ktoś podpowiedzieć jak zdobyć rozwiązania do tej matury nr4?
kamilj90
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 86
Rejestracja: 02 lut 2009, 12:31

Post autor: kamilj90 »

Awatar użytkownika
kaska90
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 21
Rejestracja: 29 mar 2009, 17:45

Post autor: kaska90 »

przepraszam za offtopa, ale w komentarzch ktoś wspomniał coś o "Pazdro Przed maturą Maj 2009".
Chętnie bym to rozwiązała, gdzie można tą maturę znaleźć?
sauron89
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 6
Rejestracja: 25 mar 2009, 13:43

Post autor: sauron89 »

Awatar użytkownika
kaska90
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 21
Rejestracja: 29 mar 2009, 17:45

Post autor: kaska90 »

porażka, z tej matury tylko 70 %... jestem załamana -.-
3 była o wiele łatwiejsza -.-

prośba o info na temat 'Pazdro Przed maturą Maj 2009' dalej aktualna. :)
anetka10
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 318
Rejestracja: 06 mar 2008, 18:39

Post autor: anetka10 »

arkusz tej maturki z rozwiazaniami jest w tym samym dziale, post wyzej...
coder89
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 13
Rejestracja: 04 lis 2008, 15:26

Błąd w zadaniu 9b arkusz 4.04.2009 roz. ?

Post autor: coder89 »

Czy w rozwiązaniu zadania 9 podpunkt B z arkusza z 4 kwietnia 2009 poziom rozszerzony nie ma czasami błędu? b4 będzie równe 1/16 a nie -1/16 bo potęga jest parzysta wiec minus nam odpadnie :P
Pol
Moderator
Moderator
Posty: 1026
Rejestracja: 01 gru 2008, 10:00
Lokalizacja: Częstochowa
Otrzymane podziękowania: 137 razy
Płeć:

Post autor: Pol »

b4 = a4 / 2^4 = -1 / 16

ten minus pochodzi od wyrazu z ciągu an, do potegi 4 podniesiona jest tylko dwójka
coder89
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 13
Rejestracja: 04 lis 2008, 15:26

Post autor: coder89 »

no właśnie... a bn jest określony w ten sposób że an też jest podnoszone do potęgi n. Przynajmniej ja tak na arkuszu mam co sobie wydrukowałem :P
coder89
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 13
Rejestracja: 04 lis 2008, 15:26

Post autor: coder89 »

A WIDZISZ!! Czyli musiał być wcześniej błąd bo teraz to jest zmienione w arkuszu a ja wydrukowany mam nieco inny :D no i sprawa się wyjaśniła... :P
ODPOWIEDZ