matura póbna listopad 2010

O wszystkim, co jest związane z maturą, linki do zadań, komentarze i inne przemyślenia.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Galileusz
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 06 mar 2009, 21:59

matura póbna listopad 2010

Post autor: Galileusz »

czy może mi ktoś rozwiązać arkusz z matematyki podstawowej http://sqlmedia.pl/autorskie/arkusz%201.pdf
Ostatnio zmieniony 20 lis 2010, 21:27 przez Galileusz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
robbo
Administrator
Posty: 235
Rejestracja: 06 mar 2008, 09:32
Podziękowania: 1 raz
Otrzymane podziękowania: 3 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: robbo »

To są arkusze z tego wątku
http://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=2&t=233
Jak tam zajrzycie to są tam arkusze z wszystkich przedmiotów.
Rozwiązania tych arkuszy są od roku w dziale Matura 2008
http://www.zadania.info/d10
(OKE Poznań)
W sumie to przykro patrzeć jak się wykorzystuje maturzystów i ich wiarę w przecieki. Tak jest co roku i przed każdym egzaminem. Dla mnie rekordem są tegoroczne przecieki przed próbną w styczniu. Polecam wątek na ten temat na o2
http://forum.o2.pl/temat.php?id_p=5668273&start=1590
90 stron postów i ani jednej wartościowej informacji! Wątek cały czas nakręcany przez różnych gości, którzy coś tam wiedzą, ale nie powiedzą, fałszywe archiwa z hasłem itd.
Co do intencji sqlmedia, to tylko napiszę, że próbowałem dodać w komentarzach link do naszych rozwiązań arkuszy z matematyki i jak na razie post nie przeszedł ich moderacji:)
sqlmedia
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 09 mar 2009, 15:07

Post autor: sqlmedia »

Witam. Odnośnie teoretycznego arkusza z OKE Poznań Chcieli byśmy go zobaczyć, gdyż drogi kolego adres który podałeś w komentarzach jest raz, że błędny to dwa, sprawdzaliśmy OKE Poznań i niestety żadnego tego typu arkusza niema...jeśli możesz to wskaż nam tego typu arkusz... z dokładnym adresem. Staramy się by takie sytuacje nie występowały na naszym portalu...Gdyż skąd mamy arkusze nie jest żadną tajemnicą są to po prostu autorskie zadania pisane przez doświadczonych nauczycieli i specjalistów w danej dziedzinie współpracujących również z CKE, którzy nie jedną maturę już przeżyli i nie jedną przeżyją i spod ich skrzydeł wyszły całe szkoły maturzystów. Pozdrawiamy redakcja sqlmedia.pl
Awatar użytkownika
robbo
Administrator
Posty: 235
Rejestracja: 06 mar 2008, 09:32
Podziękowania: 1 raz
Otrzymane podziękowania: 3 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: robbo »

Link rzeczywiście był zły (localhost zamiast info), pewnie było zbyt wcześnie :). Arkusze są tu
http://www.zadania.info/d10 (OKE Poznań). Są tam arkusze i rozwiązania.

Arkusze z innych przedmiotów są dostępne tu
http://www.zsp-grodzisk.net/nowa/images ... atura2008/
Jak już pisałem ten link znany jest od roku. Skoro zadania macie od autorów, to powinniście to wiedzieć.
ODPOWIEDZ