VIII próbna matura 2010 z zadania.info - podstawa

O wszystkim, co jest związane z maturą, linki do zadań, komentarze i inne przemyślenia.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij

Liczba punktów - poziom podstawowy

0-10
0
Brak głosów
11-15
1
13%
16-20
0
Brak głosów
21-25
1
13%
26-30
0
Brak głosów
31-35
1
13%
36-40
2
25%
41-45
2
25%
46-50
1
13%
 
Liczba głosów: 8

Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1869
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

VIII próbna matura 2010 z zadania.info - podstawa

Post autor: supergolonka »

Właśnie zamieściliśmy arkusze VIII próbnej matury.
http://www.zadania.info/n/5590997
Rozwiązania już dziś około godziny 18.
Jeżeli macie wątpliwości co do poprawności treści zadań to piszcie na
supergolonkaMALPAzadania.info

W międzyczasie możecie natomiast podać swój orientacyjny wynik w powyższej ankiecie.

Ten temat poświęcony jest poziomowi podstawowemu!
Temat poziomu rozszerzonego
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1869
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Rozwiązania zadań

Post autor: supergolonka »

Rozwiązania zadań na poziomie podstawowym
http://www.zadania.info/82109
jola
Expert
Expert
Posty: 5246
Rejestracja: 16 lut 2009, 23:02
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1968 razy
Płeć:

Post autor: jola »

w rozwiązaniu zad 2 jest:\(\ \ \frac{(3-1)( \sqrt{5}-3) }{(5-3)( \sqrt{3}-1) }\ \ \\)powinno być:\(\ \ \ \ \frac{(3-1)( \sqrt{5}-3) }{(5-9)( \sqrt{3}-1) }\)


w rozwiązaniu zad 20 jest:\(\ \ \ a^2-2+ \frac{1}{a^2}=9\ \ \\)powinno być:\(\ \ \ a^2-2+ \frac{1}{a^2}=3\)
Awatar użytkownika
escher
Moderator
Moderator
Posty: 308
Rejestracja: 26 wrz 2008, 13:41
Podziękowania: 1 raz
Otrzymane podziękowania: 68 razy

Post autor: escher »

jola pisze:w rozwiązaniu zad 2 jest:\(\ \ \frac{(3-1)( \sqrt{5}-3) }{(5-3)( \sqrt{3}-1) }\ \ \\)powinno być:\(\ \ \ \ \frac{(3-1)( \sqrt{5}-3) }{(5-9)( \sqrt{3}-1) }\)
O które zadanie 2 chodzi, bo tam widzę inne liczby?
w rozwiązaniu zad 20 jest:\(\ \ \ a^2-2+ \frac{1}{a^2}=9\ \ \\)powinno być:\(\ \ \ a^2-2+ \frac{1}{a^2}=3\)
jest dobrze. \(\left(a-\frac{1}{a}\right)^2=3^2=9\)
escher
jola
Expert
Expert
Posty: 5246
Rejestracja: 16 lut 2009, 23:02
Podziękowania: 3 razy
Otrzymane podziękowania: 1968 razy
Płeć:

Post autor: jola »

Teraz już jest dobrze rozwiązane. W pierwszej wersji rozwiąznia były inne.
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1869
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Post autor: supergolonka »

Tak, były pomyłki. Dzięki Jolu za uwagi.
ODPOWIEDZ