Matura kiedyś i dziś, edukacja - przemyślenia

O wszystkim, co jest związane z maturą, linki do zadań, komentarze i inne przemyślenia.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
arrgghh
Rozkręcam się
Rozkręcam się

Post autor: arrgghh »

grzesiek pisze: To w koncu byles tym "gowniarzem" czy nie miales mozliwosci?
I jedno i drugie - moja nauczycielka matematyki jest wicedyrektorką i nie chodziło mi tutaj o brak możliwości ze względu na słabego nauczyciela, tylko na fakt, że przeważnie lekcja matematyki polegała na siedzeniu i nic nie robieniu przez 35 minut i nauce przez ostatnie 10 bo nauczycielka miała ważne sprawy szkolne na głowie i nie mogła się rozdwoić.
grzesiek pisze: Normalnie jak meczennik :D Korki swiadcza o pracowitosci czlowieka tak? ^_^ A jak ktos sam nad soba pracuje, bez pomocy pieniedzy rodzicow to jest juz bohaterem i tytanem? :lol:

1. Co do pracowitości - dla tych ludzi którzy czerpią z tego jakieś zyski w postaci wiedzy - oczywiście że tak.
2. Chyba nie czytałeś dokładnie mojego posta - w moim przypadku nauka nie polegała tylko na korkach, ale również na siedzieniu samemu nad zadaniami próbując coś wykombinować. Jak męczennik? Heh, do tego czasami jeszcze dochodziły treningi 2h w kosza po korkach - więc chyba już wszystkie wymogi spełniłem i możesz do mnie mówić per "bohaterze" / per "tytanie" haha, pozdrawiam
annalazik
Witam na forum
Witam na forum
Re: Matura kiedyś i dziś, edukacja - przemyślenia

Post autor: annalazik »

Oczywiście, że czasy się zmieniają, typy egzaminów również, jednak to jest normalne.
Uważam, że musimy po prostu uczyć się i dostać wystarczający bagaż wiedzy w pierwszej kolejności dla siebie. W tym roku muszę zdać maturę z matematyki, teraz barzo dużo uczę się, ale rozumiem, że dla tego, że jestem humanistą, nie dla tego, że egzaminy są inne.
Uratował mi serwis korepetytorski, pomogli ze znalezieniem najlepszego nauczyciela do [ciach] i obecnie już mam dobre postępy:)
Ostatnio zmieniony 26 maja 2020, 19:22 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: nieuprawniona reklama
korki_fizyka
Expert
Expert
Podziękowania: 52 razy
Otrzymane podziękowania: 1504 razy

Post autor: korki_fizyka »

Postępy? chyba w ilości odwiedzonych stron, na których zostawiasz tę kryptoreklamę. Nikt nie zagłada na ten serwis :D
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
renatadymora
Witam na forum
Witam na forum

Post autor: renatadymora »

Do nauki niezbędne są odpowiednie materiały. Ja zazwyczaj kupowałem dobre książki edukacyjne w sprawdzonych księgarniach. Najlepsza pod tym względem była według mnie księgarnia [ciach]
Ostatnio zmieniony 09 paź 2022, 19:37 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieuprawniona reklama