IV próbny egzamin ósmoklasisty 2021 (zadania.info)

O wszystkim, co jest związane z testem ósmoklasisty.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1863
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

IV próbny egzamin ósmoklasisty 2021 (zadania.info)

Post autor: supergolonka »

Właśnie zamieściliśmy arkusz IV próbnego egzaminu ósmoklasisty z matematyki
https://zadania.info/n/7048110
Bardzo proszę, aby do jutra (16 maja) do godz. 16 nie umieszczać w tym temacie postów na temat zadań z tego arkusza.

Jeżeli macie wątpliwości co do poprawności treści zadań to piszcie na
supergolonkaMALPAzadania.info
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1863
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Rozwiązania zadań

Post autor: supergolonka »

Dosjan127
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 2
Rejestracja: 20 mar 2017, 22:38
Otrzymane podziękowania: 1 raz

Re: IV próbny egzamin ósmoklasisty 2021 (zadania.info)

Post autor: Dosjan127 »

W próbnym egzaminie ósmoklasisty z 15 maja 2021 w zadaniu 12 brak poprawnej odpowiedzi. Podano dwie odpowiedzi błędne (74 i 80) a prawidłowa odpowiedz to 72. Długość tych łamanych można obliczać z wzoru D(n)=n(n+1) czyli 8 figura ma długość D(8)=8(8+1)=72.
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Re: IV próbny egzamin ósmoklasisty 2021 (zadania.info)

Post autor: radagast »

słusznie , Supergolonka się pomylił. Kolejną liczbą parzystą po 14 jest 16 , a nie 18.
Awatar użytkownika
supergolonka
Moderator
Moderator
Posty: 1863
Rejestracja: 06 mar 2008, 10:53
Otrzymane podziękowania: 29 razy
Płeć:
Kontakt:

Re: IV próbny egzamin ósmoklasisty 2021 (zadania.info)

Post autor: supergolonka »

No fakt. Poprawiłem.
ODPOWIEDZ