Algorytmy - złożoność obliczeniowa

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
cdur
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 03 lut 2022, 01:05
Podziękowania: 1 raz

Algorytmy - złożoność obliczeniowa

Post autor: cdur »

Dzień dobry. Czy jakaś dobra dusza pomogłaby mi rozwiązać takie zadanie: Narysuj schemat blokowy, który po wczytaniu 2ch liczb do 2 zmiennych zamieni je kolejnością czyli zmienna a będzie miała drugą liczbę a zmienna b tą pierwszą wczytaną.

Nie wiem jak to rozpisać żeby narysować algorytm.
Z góry dziękuję
Icanseepeace
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 437
Rejestracja: 03 kwie 2021, 21:36
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 253 razy
Płeć:

Re: Algorytmy - złożoność obliczeniowa

Post autor: Icanseepeace »

1) Start
2) Wprowadź pierwszą liczbę i przypisz ją do zmiennej o nazwie x
3) Wprowadź drugą liczbę i przypisz ją do zmiennej o nazwie y
4) x = x + y
5) y = x - y
6) x = x - y
7) Koniec
ODPOWIEDZ