Metody numeryczne - dział błędy

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
panrybak
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 11 mar 2017, 12:25
Płeć:

Metody numeryczne - dział błędy

Post autor: panrybak »

Cześć. Mam problem z tym zadaniem a nie bardzo nawet wiem jak zacząć. Termin niestety na jutro :/ Bardzo prosiłbym o pomoc.


Podaj błędy bezwzględne argumentów funkcji u, które pozwalają
na obliczenie wartości u z czterema cyframi dokładnymi.

U=ln(x1+x2^2) x1=0,973 x2=1,13214
ODPOWIEDZ