Proszę o pomoc: Schematy blokowe algorytmów

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
DarkVegita
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 23 sty 2017, 14:26
Płeć:

Proszę o pomoc: Schematy blokowe algorytmów

Post autor: DarkVegita »

Dzień dobry,

Czy byłbym ktoś wstanie zrobić te oto zadania. Studiuję na innym kierunku i niestety nie jest mi łatwo ogarnąć zadania związane z informatyką. Byłbym bardzo wdzięczny za każdą odpowiedź

Narysować schematy blokowe algorytmów rozwiązywania

następujących zadań:

1. Obliczyć X=(a+b)(c+d)

2. Rozwiązać równanie ax^ +bx+c=0 uwzględniając też sytuacje a=0, D=0,

D<0.

3. Obliczyć sumę kwadratów liczb nieparzystych od 1 do 99.

4. Dane są dwa ciągi {a i }, {b i } o tej samej liczbie elementów n. Obliczyć w

którym z nich jest więcej elementów większych od odpowiedników w

drugim szeregu (co częściej następuje a>b i , czy b>a ?)

5. Dwa wyrazy S i T są podane jako ciągi symboli {s i }, {t i }. Np. „ciąg” jako

(c,i,ą,g). Wyznaczyć który wyraz powinien znajdować się wyżej w słowniku

(komputer zna alfabet i uważa, że a<z
ODPOWIEDZ