Schemat blokowy

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
NieRozumiem85
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 162
Rejestracja: 30 sty 2016, 08:57
Podziękowania: 88 razy

Schemat blokowy

Post autor: NieRozumiem85 »

Narysuj schemat blogowy algorytmu zapisanego w treści procedury:

function zagadka (a,b:integer):integer;
{a>0, b>0}
var r:integer;
begin
repeat
r:=a mod b;
a:=b;
b:=r;
until
r=0;
zagadka:=a;
end;

Jaki jest wynik zagadka (a,b) dla dowolnych dodatnich całkowitych a i b?
ODPOWIEDZ