Mam problem! PASCAL!

O wszystkim i o niczym.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
xaveryponek
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 13 lut 2014, 09:54
Płeć:

Mam problem! PASCAL!

Post autor: xaveryponek » 13 lut 2014, 10:00

Otóż muszę zrobić sortowanie tablicy w Pascalu. Tematem jest sortowanie tablicy i wyznaczenie najmniejszego i największego elementu tablicy. Narazie spróbowałem utworzyć tablice i ją posortować lecz gdy próbuje to uruchomić w programie FREE PASCAL pojawia się fatal error i nie wiem czy zrobiłem to do brze czy źle. Proszę o pomoc.

program sortowanie;
var
liczba: array[1..5] of byte;
i, j, temp: Byte;
begin
for i:= 1 to 5 do begin
write('Podaj liczbe ' ,i,': ');
readln(liczba);
end;
for i:= 1 to 4 do
for j:= 5 downto i+1 do
if liczba[j-1] > liczba[j] then
begin
temp:= liczba[j];
liczba[j]:= liczba[j-1];
liczba[j-1]:= temp;
end;
for i:= 1 to 5 do
writeln(liczba);
readln;
end.

Jesse09
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 28 kwie 2022, 16:07
Płeć:

Re: Mam problem! PASCAL!

Post autor: Jesse09 » 28 kwie 2022, 16:09

Ale zadania które tam się aktualnie znajdują są na delikatnie niższym poziomie niż na moich studiach(na pierwszej stronce jest kilka zbliżonych poziomem, ale jest ich mało.

Jesse09
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 3
Rejestracja: 28 kwie 2022, 16:07
Płeć:

Re: Mam problem! PASCAL!

Post autor: Jesse09 » 28 kwie 2022, 18:44

Jesse09 pisze:
28 kwie 2022, 16:09
Ale zadania które tam się aktualnie znajdują są na delikatnie niższym poziomie niż na moich studiach(na pierwszej stronce jest kilka zbliżonych poziomem, ale jest ich mało [ciach].
With # 90 on the pwr (construction) reserve list, are there any real chances of getting in? It seems to me that there are no any.
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2022, 21:47 przez Jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: kryptoreklama