1. sporzadz interpretacje geometryczna ukladu rownan. odczytaj rozwiazanie. okresl czy uklad jest nieoznaczony, oznaczony czy sprzeczny. uklad rownan : 2y-1=x 6y-3x=3
2. dana jest funkcja F(x)= -1/2 (jedna druga) x+2
a) wyznacz miejsce zerowe tej funkcji
b)wyznacz punkt przeciecia z osia OY
c) naszkicuj wykres tej funkcji
d) oblicz wart funkcji dla argumentu 6
e) odczytaj z wykresu dla jakich argumentow zachodzi nierownosc f(x) > 0
3. wyznacz wzor funkcji liniowej ktory spelnia nastepujace warunki ;
f(-3)=2 i f(3)=6
a) sprawdz czy punkt (1,1) nalezy do wykresu tej prostej
b) okres czy funkcja jest malejaca rosnaca czy stala
Sporzadz interpretacje geometryczna ukladu rownan
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
-
- Witam na forum
- Posty: 1
- Rejestracja: 20 maja 2012, 23:30
- Podziękowania: 2 razy
- Płeć:
-
- Expert
- Posty: 4026
- Rejestracja: 01 kwie 2010, 15:35
- Lokalizacja: pod Lublinem - Niedrzwica
- Podziękowania: 3 razy
- Otrzymane podziękowania: 1914 razy
- Płeć:
\(3.
2=-3a+b
6=3a+b
8=2b
b=4
6=3a+4
3a=2
a= \frac{2}{3}
y= \frac{2}{3} +4
a)
2/3+4 \neq 1
nie
b)a= \frac{2}{3} >0
rosnaca\)
2=-3a+b
6=3a+b
8=2b
b=4
6=3a+4
3a=2
a= \frac{2}{3}
y= \frac{2}{3} +4
a)
2/3+4 \neq 1
nie
b)a= \frac{2}{3} >0
rosnaca\)
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
Otrzymałeś odpowiedź do umieszczonego zadania? Podziękuj autorowi za rozwiązanie!!
„Jeżeli chcecie nauczyć się pływać ,
To trzeba, żebyście weszli do wody.
Jeżeli zamierzacie nauczyć się rozwiązywania zadań,
to trzeba, żebyście je rozwiązywali”
George Polya
Otrzymałeś odpowiedź do umieszczonego zadania? Podziękuj autorowi za rozwiązanie!!
„Jeżeli chcecie nauczyć się pływać ,
To trzeba, żebyście weszli do wody.
Jeżeli zamierzacie nauczyć się rozwiązywania zadań,
to trzeba, żebyście je rozwiązywali”
George Polya
-
- Expert
- Posty: 4026
- Rejestracja: 01 kwie 2010, 15:35
- Lokalizacja: pod Lublinem - Niedrzwica
- Podziękowania: 3 razy
- Otrzymane podziękowania: 1914 razy
- Płeć:
Re: Sporzadz interpretacje geometryczna ukladu rownan
1
\(2y-1=x
6y-3x=3
6y-3(2y-1)=3
6y-6y+3=3
0=0\)
dwie proste rownolegle
układ niezonaczony
\(2y-1=x
6y-3x=3
6y-3(2y-1)=3
6y-6y+3=3
0=0\)
dwie proste rownolegle
układ niezonaczony
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
Otrzymałeś odpowiedź do umieszczonego zadania? Podziękuj autorowi za rozwiązanie!!
„Jeżeli chcecie nauczyć się pływać ,
To trzeba, żebyście weszli do wody.
Jeżeli zamierzacie nauczyć się rozwiązywania zadań,
to trzeba, żebyście je rozwiązywali”
George Polya
Otrzymałeś odpowiedź do umieszczonego zadania? Podziękuj autorowi za rozwiązanie!!
„Jeżeli chcecie nauczyć się pływać ,
To trzeba, żebyście weszli do wody.
Jeżeli zamierzacie nauczyć się rozwiązywania zadań,
to trzeba, żebyście je rozwiązywali”
George Polya