zadanie z informatyki

O wszystkim i o niczym.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
djlosiu
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 25
Rejestracja: 29 wrz 2009, 21:55

zadanie z informatyki

Post autor: djlosiu »

tu jest zadanie
http://yfrog.com/ehpkontrolnatechnologiaj


Mam wykonać arkusz wystawiający oceny uczniom.Oceny wystawić po wyliczeniu wartości średniej z ocen z poszczególnych sprawdzianów.
Warunki:
- Uczeń jest oceniany opuścił nie więcej niż jeden sprawdzian.
- Jeżeli uczeń uzyskał więcej niż dwie oceny niedostateczne ze sprawdzianów,nie może być klasyfikowany.
- Jeden sprawdzian opuszczony i jeden napisany na ocenę niedostateczną także wyklucza możliwość klasyfikacji.
Zależność oceny ostatecznej od wartości średniej obliczonej ze wszystkich ocen podaje tabela poniżej.


\(\begin{tabular}{|c|c|c|}
\hline
wartosc\ srednia \ x & ocena\ ostateczna \\ \hline
x<2 & Nie \ klasyfikowany \\ \hline
2 \le x <2,5 & 2 \\ \hline
2,5 \le x<3,5 & 3 \\ \hline
3,5 \le x<4,5 & 4 \\ \hline
4,5 \le x<5 & 5 \\ \hline
\end{tabular}\)


Tabele proszę wykonać dla 10 uczniów,którzy mieli do napisania 6 sprawdzianów.
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6587
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Post autor: anka »

Podmieniłam plik, wstawia oceny punktowe a nie skróty.

http://www.4shared.com/get/_0as9Fz5/oceny.html

Sprawdzi to ktoś?
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
djlosiu
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 25
Rejestracja: 29 wrz 2009, 21:55

Post autor: djlosiu »

sprawdzcie ani tabelkę.
Pol
Moderator
Moderator
Posty: 1026
Rejestracja: 01 gru 2008, 10:00
Lokalizacja: Częstochowa
Otrzymane podziękowania: 137 razy
Płeć:

Post autor: Pol »

to sam nie masz pojęcia jak sprawdzić coś co ktoś ci zrobił? i później Polska będzie mieć tak wykształconych obywateli, porażka...
djlosiu
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 25
Rejestracja: 29 wrz 2009, 21:55

Post autor: djlosiu »

jak bym miał pojęcie to bym nie prosił o rozwiązanie zadania.
Awatar użytkownika
anka
Expert
Expert
Posty: 6587
Rejestracja: 29 sty 2009, 23:25
Podziękowania: 30 razy
Otrzymane podziękowania: 1117 razy
Płeć:

Post autor: anka »

Poprosiłam o sprawdzenie. (dziękuję)
Zdaje się, że jest Ok.

Tabelka jest trochę dziwna, według mnie w ostatnim wierszu powinno być \(4,5 \le x \le 5\), no i nie ma ocen celujących.
Znasz odpowiedź do zadania, to ją podaj. Łatwiej będzie sprawdzić czy w rozwiązaniu zadania nie ma błędu.
djlosiu
Dopiero zaczynam
Dopiero zaczynam
Posty: 25
Rejestracja: 29 wrz 2009, 21:55

Post autor: djlosiu »

dzięki serdeczne anka.
ODPOWIEDZ