Dziedzina i wykres.

Zadania niepasujące do innych kategorii.
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
mosdef21
Czasem tu bywam
Czasem tu bywam
Posty: 94
Rejestracja: 09 mar 2023, 14:07
Podziękowania: 55 razy
Otrzymane podziękowania: 1 raz

Re: Dziedzina i wykres.

Post autor: mosdef21 »

no bo bez założenia z q to jaka jest dziedzina funkcji \(f(x)=- \frac{x}{x+1} \)?
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10382 razy
Płeć:

Re: Dziedzina i wykres.

Post autor: eresh »

mosdef21 pisze: 14 cze 2023, 13:08 no bo bez założenia z q to jaka jest dziedzina funkcji \(f(x)=- \frac{x}{x+1} \)?
Jeżeli nie traktujemy wzoru funkcji jako sumy szeregu geometrycznego, to \(D=\mathbb{R}\setminus\{-1\}\).
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
ODPOWIEDZ