Dystrybuanta zmiennej

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
bmadlev
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 9
Rejestracja: 18 maja 2020, 13:49
Podziękowania: 3 razy
Płeć:

Dystrybuanta zmiennej

Post autor: bmadlev »

Jeżeli zmienna Z ma rozkład normalny N(4,1), ile wynosi dystrybuanta zmiennej Z w punkcie 4? Wiem, że to jest najprawdopodobniej 0, aczkolwiek nie wiem z czego to wynika...
Awatar użytkownika
eresh
Guru
Guru
Posty: 16825
Rejestracja: 04 cze 2012, 13:41
Podziękowania: 6 razy
Otrzymane podziękowania: 10382 razy
Płeć:

Re: Dystrybuanta zmiennej

Post autor: eresh »

bmadlev pisze: 05 lut 2023, 18:08 Jeżeli zmienna Z ma rozkład normalny N(4,1), ile wynosi dystrybuanta zmiennej Z w punkcie 4? Wiem, że to jest najprawdopodobniej 0, aczkolwiek nie wiem z czego to wynika...
Moim zdaniem:
\(F(4)=\Phi(\frac{4-4}{1})=\Phi(0)=0,5\)
Podziękuj osobie, która rozwiązała Ci zadanie klikając na ikonkę 👍
ODPOWIEDZ