Wykresy funkcji

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Maniak123
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 9
Rejestracja: 29 paź 2022, 19:02
Podziękowania: 2 razy

Wykresy funkcji

Post autor: Maniak123 »

Obrazek
Jeżeli wykres funkcji \(y=f(x)\) jest czerwony, \(y=g(x)\) - niebieski i \(y=h(x)\) - zielony, to jakie przekształcenia wykresów zostały wykonane?
Ostatnio zmieniony 29 paź 2022, 21:20 przez Jerry, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Poprawa wiadomości, poprawa tematu
Awatar użytkownika
Jerry
Expert
Expert
Posty: 3542
Rejestracja: 18 maja 2009, 09:23
Podziękowania: 51 razy
Otrzymane podziękowania: 1947 razy

Re: pilne pomocy

Post autor: Jerry »

\(g(x)=f(x)-1\\ h(x)=|g(x)|-2\)

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ