Pomocy matlab skrypt

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
Jonasz3D
Witam na forum
Witam na forum
Posty: 1
Rejestracja: 07 gru 2018, 12:30
Płeć:

Pomocy matlab skrypt

Post autor: Jonasz3D »

Pomoże ktoś w zadaniu?
Musze dzis zrobic do 20 a nic nie umiem. Nie wiem kompletnie jak sie robi skrypty

Dany jest trójmian kwadratowy 2x^2 +4x +2=0
Polecenie: utworzyć skrypt matlaba, ktory zbuduje wykres zawierający dwie serie danych. Pierwsza seria ma przedstawiać przebieg zależności y=2x^2 +4x +2 dlax=[-5:10]. Druga seria ma przedstawiać pierwiastki równania. Wykres ma posiadac tytuł, opis osi, legende i siatkę.

UWAGA. Przyjmujemy że w powyższym równaniu delta>0
radagast
Guru
Guru
Posty: 17552
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7436 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

Nie możemy przyjmować ,że delta>0, bo ona jest równa 0.
ODPOWIEDZ