Oblicz przybliżony koszt wyprodukowania 2 dodatkowych jednos

Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
peresbmw
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 274
Rejestracja: 28 paź 2018, 18:20
Podziękowania: 80 razy
Płeć:

Oblicz przybliżony koszt wyprodukowania 2 dodatkowych jednos

Post autor: peresbmw »

Oblicz przybliżony koszt wyprodukowania 2 dodatkowych jednostek produkcji licząc od poziomu wyjsciowego \(x_0=3\) dla \(K(x)=x^3+x+250, x \ge 0\)
peresbmw
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 274
Rejestracja: 28 paź 2018, 18:20
Podziękowania: 80 razy
Płeć:

Post autor: peresbmw »

ktoś pomoże ?
korki_fizyka
Expert
Expert
Posty: 6271
Rejestracja: 04 lip 2014, 14:55
Podziękowania: 83 razy
Otrzymane podziękowania: 1523 razy
Płeć:

Post autor: korki_fizyka »

\(\Delta K = K(x_o +2) - K(x_o)\) podstaw :!:
Pomoc w rozwiązywaniu zadań z fizyki, opracowanie statystyczne wyników "laborek", przygotowanie do klasówki, kolokwium, matury z matematyki i fizyki itd.
mailto: korki_fizyka@tlen.pl
ODPOWIEDZ