Całka oznaczona

Granice, pochodne, całki, szeregi
Otrzymałeś(aś) rozwiązanie do zamieszczonego zadania? - podziękuj autorowi rozwiązania! Kliknij
majlo93
Często tu bywam
Często tu bywam
Posty: 157
Rejestracja: 16 lis 2014, 20:18
Podziękowania: 92 razy
Płeć:

Całka oznaczona

Post autor: majlo93 »

Obliczyć pole obszaru ograniczonego krzywą y=cosx i prostymi y=1/2 , x=0

Proszę o pomoc w zapisaniu całki z której mam obliczyć ten obszar.

Z góry dziękuje
radagast
Guru
Guru
Posty: 17549
Rejestracja: 09 lis 2010, 07:38
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 41 razy
Otrzymane podziękowania: 7435 razy
Płeć:

Post autor: radagast »

ScreenHunter_486.jpg
ScreenHunter_486.jpg (15.29 KiB) Przejrzano 1086 razy
Masz do policzenia \(\displaystyle \int_{0}^{ \frac{ \pi }{3} }\cos x- \frac{1}{2} dx\)
ODPOWIEDZ